Η Εταιρεία

Η Εταιρεία

85 χρόνια και τρεις γενιές επιτυχίες στο ξύλο

Ένα Όνομα, Εγγύηση στην Ποιότητα.

Η ιστορία της οικογένειας ξεκινάει από το 1935 με τον Αντώνη Κρητικό να ασχολείται, στην Αθήνα αρχικά, με την κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων και επίπλων. Η δυσκολία και η πολυπλοκότητα της δουλειάς οδήγησαν τον πολυμήχανο παππού με το ανήσυχο πνεύμα, να επινοεί τεχνικές, έτσι ώστε η εργασία του να γίνεται σωστά μεν, αλλά πιο γρήγορα και εύκολα.
Το 1948 κατασκεύασε μία μηχανή χρησιμοποιώντας τον άξονα ενός γερμανικού τανκ, σε συνδυασμό με μία μηχανή πετρελαίου η οποία έδινε κίνηση σε μια κορδέλα και μία πλάνη.
Ο γιος του, Νίκος Κρητικός, ακολουθώντας την εξέλιξη, σχεδίασε και κατασκεύασε τα πρώτης γενιάς γερμανικού τύπου κουφώματα με περιμετρικά λάστιχα και μηχανισμούς.
Το 1981 ίδρυσε το συνεταιρισμό ξυλουργών Πάρου (Expa sa) και έμεινε πρόεδρος μέχρι το 2003, όπου και ίδρυσε την Ν. Κρητικός - Α.Κρητικός ΟΕ σε ένα μικρό ιδιόκτητο υπόγειο.
Το 2006 φτιάχτηκε το ιδιόκτητο εργοστάσιο ξύλινων κουφωμάτων της kritikoswood στην Πάρο το οποίο ακόμα και σήμερα θεωρείται το πιο τεχνολογικά εξοπλισμένο στην Ελλαδα. 
Το 2009, με όλη αυτή την παράδοση ως προίκα και έχοντας δοκιμάσει τα περισσότερα είδη ξύλων, εισάγει αποκλειστικά για την Ελλάδα την καινοτόμο ξυλεία Accoya.
Το 2013 ξεκινάει η κατασκευή του δεύτερου εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Ελαιώνα Βοιωτίας, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2016. Το νέο εργοστάσιο, σε κομβικό σημείο, έρχεται να δώσει νέα ώθηση στην εταιρεία με εισαγωγές πρώτων υλών και εξαγωγές προϊόντων.
Η εταιρεία ειδικεύεται σε ξύλινα κουφώματα, προϊόντα και κατασκευές υψηλών απαιτήσεων και διαχρονικής αξίας.
Το μικρό εργαστήρι που ήταν κάποτε δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και αποτελεί το πνεύμα και τη φιλοσοφία της εταιρίας.
 
Με εκτίμηση
Νίκος και Αντώνης Κρητικός

 

 

 

Kritikos Wood Brand Firm